Päiväkoti Kaleva

Kaleva_1_1500x1003Kaleva_2_1500x1003Kaleva_3_1500x1003Kaleva_4_1500x1003
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

Päiväkoti Kaleva
Helsinki

  • Kokonaisala 1560 brm2
  • Valmistumisvuosi 2024
  • Rakennuttaja Helsingin kaupunki

Suunnittelijat

  • Teemu Tuomi, arkkitehti SAFA
  • Päivi Halme, arkkitehti SAFA
  • Anssi Lauttia, arkkitehti SAFA
  • Kristiina Suoniemi, sisustusarkkitehti SIO
  • Annu Kumpulainen, arkkitehti yo
  • Jarkko Holttinen, suunnitteluassistentti
  • Taro Nieminen, suunnitteluassistentti


Päiväkoti Kaleva sijoittuu Helsingin Kallioon Neljännen Linjan ja Porthaninpuistikon nurkkaan, rajaten päiväkodin ja Kallion ala-asteen yhteispihaa. Päiväkoti, ala-aste ja Porthaninpuistikon leikkipuisto muodostavat yhdessä Kallion lasten kampuksen. Koulukorttelin läpi avautuu näkymä ja puolijulkinen jalankulkuyhteys Porthaninkadulta Itäiselle Papinkadulle, kohti Kallion kirkon tornia. Päiväkodin julkisivuaiheet ovat saaneet innoitusta korttelin keskellä olevien asuinrakennusten palomuureista sekä koulurakennuksen julkisivua rytmittävistä ikkunoista, risaliiteista ja torniaiheista.